Noutati

Analizele copiilor la începerea anului şcolar, între obligaţie şi necesitate

  • on Wednesday 27 July 2016 in the category Noutati.

În anul 2015 s-a eliminat obligativitatea efectuării setului de analize pentru copii şi prezentarea rezultatului la începerea anului şcolar, hotărâre care a stârnit numeroase controverse pe marginea acestui subiect. Părinţii şi dascălii s-au divizat în două mari tabere: pe de o parte, cei care au răsuflat uşuraţi la auzul veştii, iar pe de alta, cei care au început să se teamă mai mult pentru sănătatea celor mici. La intrarea în orice colectiv, imunitatea unui copil este pusă la încercare, acesta devenind predispus îmbolnăvirilor cauzate de contactul cu persoane străine.
Aşadar, recomandarea cadrelor medicale este aceea ca setul minim de analize să fie efectuat la înscrierea la şcoală sau grădiniţă a juniorului, indiferent dacă rezultatele trebuie sau nu prezentate în mod obligatoriu la instituţia de învăţământ. Deşi resimţit de mulţi părinţi ca un efort suplimentar, acest gest îi poate salva atât pe cei mari, cât şi pe cei mici de bătăi de cap şi suferinţe ulterioare inutile. PREVENŢIA ESTE PREFERABILĂ TRATAMENTULUI!
Echipa RECUMEDIS conştientizează faptul că, în preajma deschiderii anului şcolar, preocupările celor mari şi celor mici sunt multiple şi diverse. Încercând să uşureze pregătirile familiilor pentru acest moment emoţionant din viaţa fiecărui copil şi  a fiecărui părinte, Laboratorul de analize medicale Recumedis a creat pachetul special de analize ce trebuie efectuate la intrarea în colectiv. Astfel, cu o singură vizită la laborator, copiii vor putea efectua investigaţiile necesare la un preţ promoţional şi se vor putea bucura netulburaţi de clipele frumoase.
Recumedis oferă pachetul de analize pentru copii la un preţ special, de doar 29,5 lei, în loc de preţul de listă de 55 de lei:
 - Cultură exsudat nazal și faringian;
 - Antibiogramă, dacă este cazul;
 - Examen coproparazitologic.
De această promoție poate beneficia orice copil care se pregătește pentru începerea creșei, grădiniței sau școlii, în baza unei programări telefonice prealabile la numărul de telefon 0332/882.865, interior 103. Laboratorul de analize medicale Recumedis se află în Iași, Str. Mitropolit Varlaam, nr. 10. Mai multe detalii și informații se pot obține la tel. 0332/882865 (int. 103), fax 0332/882932, mail secretariat@recumedis.ro sau pe www.recumedis.ro.

Mandri participanti la cea de-a treia editie a Festivalului Sanatatii

  • on Monday 12 October 2015 in the category Noutati.

În perioada 8 – 11 octombrie 2015, am participat la cea de-a treia ediție a Festivalul Sănătății, organizată în Iașul nostru drag, în incinta Palas. Ne bucurăm să vedem că o astfel de inițiativă a reușit să prindă contur și că acest festival continuă, deoarece facilitează relația unitate medicală – pacient. Susținem informarea completă a pacienților referitor la serviciile medicale de care pot beneficia, motiv pentru care susținem și acest festival. În aceste zile, orice persoană a avut posibilitatea de a afla, într-un mediu prietenos, fără a fi afectată de tensiunea unei probleme de sănătate, despre opțiunile pe care le poate accesa în domeniul sanitar. Este important ca fiecare să beneficieze de cât mai multe informații, de la profesioniști, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii pentru sănătatea sa și a celor dragi, indiferent că este vorba despre prevenție sau tratament.
Noi am fost prezenți în cadrul festivalului cu reprezentanți ai tuturor unităților noastre medicale:
 - Spitalul Sf. Sava - îngrijiri paliative;
 - Centrul Rezidențial Sf. Anton, specializat în îngrijiri paliative pentru pacienții cu Alzheimer și alte forme de demență;
 - Baza de balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală Recumedis;
 - Laboratorul de analize medicale Recumedis, care efectuează analize medicale decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate Iași pe tot parcursul lunii; - Cabinetul de medicina muncii Recumedis.
Pe lângă informațiile oferite celor interesați la fața locului, am contribuit și la componenta practică a târgului, venind în întâmpinarea participanților cu sesiuni gratuite de măsurare a tensiunii arteriale și demontrații practice de acordare a primului ajutor, încercând astfel să interacționăm cu aceștia și să le stimulăm interesul pentru informațiile de bază pe care oricine trebuie să le cunoască.
De asemenea, în cadrul tombolei pregătite de către organizatorii festivalului, am premiat trei persoane cu vouchere în valoare de 150 lei fiecare, pentru servicii medicale oferite de către oricare dintre unitățile noastre, la alegere.
Ne bucurăm că am putut participa din nou la acest eveniment și așteptăm cu nerăbdare următoarele ediții, care suntem convinși că vor fi de amploare. Pentru fotografii de la festival, vă invităm pe pagina noastră de Facebook.

Ziua Internationala de Lupta Impotriva Bolii Alzheimer

  • on Monday 21 September 2015 in the category Noutati.

Pe 21 septembrie marcăm, an de an,  Ziua Internațională de Luptă Împotriva Bolii Alzheimer, cea mai răspândită formă de demență. Această dată nu trebuie să treacă neobservată, având în vedere faptul că, în ultima perioadă, ne confruntăm cu o creștere a incidenței bolii în cauză. Din acest motiv, astăzi avem un motiv în plus pentru a atrage atenția asupra acestui fapt care, din păcate, este o realitate. Primul pas în ameliorarea acestei situații este conștientizarea fenomenului în discuție și încurajarea unei abordări realiste, conștiente și lipsite de prejudecăți atunci când este vorba despre bolnavii de Alzheimer.
Descoperită în urmă cu mai bine de 100 de ani, în 1906, boala Alzheimer nu are nici în zilele noastre tratament curativ, medicamentația existentă având doar rolul de a încetini evoluția bolii. Centrul Rezidențial ”Sf. Anton” asigură un climat psiho-protectiv, personalul medical și auxiliar având experiență în îngrijirea persoanelor cu acest diagnostic. În cadrul unității, pacienții găsesc alinarea de care au nevoie, beneficiind de serviciile unei echipe bine pregătite să le vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor, dar și de un spațiu dotat cu toate facilitățile pentru a le asigura un nivel ridicat de confort.

La multi ani SMURD! La multi ani POMPIERILOR IESENI!

  • on Saturday 10 May 2014 in the category Noutati.
La multi ani SMURD! La multi ani POMPIERILOR IESENI!

In perioada 5-7 mai, la Iasi, s-au sarbatorit 10 ani de existenta a SMURD Iasi si 180 de ani de cand a fost infiintata prima unitate de pompieri militari din Romania. Ne-am simtit onorati cand am fost invitati sa le fim alaturi la manifestarile organizate cu aceasta ocazie, deoarece am putut celebra oameni intr-adevar deosebiti, profesionisti 100%, ale caror merite depasesc intotdeauna recunostinta pe care o primesc.

[+ mai mult]