0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

COMUNICAT PRIVIND MASURILE IMPLEMENTATE LA NIVELUL UNITATII PENTRU PREVENIREA IMBOLNAVIRII CU COVID-19 (CORONAVIRUS)

Postat: 2020-03-18 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Stimati clienti/parteneri/salariati,

In situatii dificile, trebuie sa fim solidari!  ,,Sanatatea este pe primul loc,” este pentru unitatile noastre un deziderat, motiv pentru care, avand in vedere faptul ca incepand cu data de 13.03.2020, Romania a intrat in ,,scenariul 3” privind infectia cu Covid-19, iar la nivel mondial a fost declarata ”pandemie de Coronavirus”, este necesar sa reconsideram modul de colaborare, pentru a evita raspandirea virusului.

In vederea prevenirii imbolnavirilor si a bolilor profesionale sau a imbolavirilor in toate aspectele legate de munca, IN CONTEXTUL ACTUAL, SC RED HOSPITAL - Spitalul „Sf. Sava” SRL, Centrul Medical „Recumedis” Iasi si Centrul Medical „Sf. Anton” Iasi si RECUMEDIS SRL – Cabinet de medicina Muncii si Laborator de Analize Medicale, in calitate de angajatori includ in planul de prevenire si protectie masuri tehnice, igienico-sanitare si organizatorice, bazat pe evaluarea riscurilor, masuri specifice pentru prevenirea riscurilor de infestare cu virusul COVID 19 si de a asigura inclusiv echipamentele individuale de protectie care sa indeplineasca cerintele de securitate si sanatate in munca specifice.

In perioada 15.03 - 30.04.2020, activitatile cu publicul, vor fi asigurate de RED HOSPITAL - Spitalul „Sf. Sava” SRL , Centrul Medical „Recumedis” Iasi si Centrul Medical „Sf. Anton” Iasi si RECUMEDIS SRL – Cabinet de medicina Muncii si Laborator de Analize Medicale,  cu urmatoarele precizari:

 • limitarea deplasarilor la cele strict necesare;
 • spalarea mainilor cat mai des posibil cu apa si sapun sau igienizarea cu un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool;
 • utilizarea mastilor de protectie de catre persoanele bolnave;
 • evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute;
 • evitarea atingerii nasului, ochilor sau gurii cu mainile nedezinfectate;
 • acoperirea gurii, nasului in caz de tuse, stranut cu servetele sau in cot;
 • dezinfectarea periodica a suprafetelor de contact cu solutii pe baza de clor sau alcool;
 • interzicerea vizitelor in spital a apartinatorilor pacientilor internati in sectiile unitatii noastre;
 • instruirea angajatilor privind normele restrictive si de igiena specifica;
 • implementarea procedurilor operationale, a instructiunilor si normelor impuse de Directia de Sanatate Publica si alte autoritati competente;
 • suspendarea activitatii Centrului de recuperare medicala si balneofizioterapie „Recumedis” incepand cu data de 18.03.2020, pana la noi dispozitii.

          Aceste masuri nu sunt limitative, vor fi ajustate in functie de evolutia situatiei la nivel national. De aseamenea, precizam ca aceste masuri nu se doresc sa semene panica, ci doar sa ne responsabilizeze pentru a actiona in mod corect, pentru a limita o posibila infectie cu Covid-19.

Va multumim pentru intelegere!