0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

Cum ne pregatim copilul atunci cand mergem sa ii facem analize

Postat: 2023-11-24 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Recoltarea probelor de sange de la un copil reprezinta o problema atat pentru parinti, cat si pentru personalul medical. In acest sens, laboratorul nostru va recomanda sa urmati pasii:

  • Frica de intepaturi este destul de frecventa, mai ales in randul copiilor, de aceea nu trebuie sa-l ameninti niciodata „Daca nu esti cuminte, te duc la doctor sa-ti faca injectie!”.
  • Pregatiti-l corespunzator. Spuneti-i copilului la ce sa se astepte.
  • Povestiti-i pe intelesul lui despre necesitatea de a ne cunoaste starea de sanatate. O metafora inspirata face cat o mie de cuvinte, asa putem face apel la o comparatie care sa-l apropie pe cel mic de pasiunile sale. Daca este fetita, vorbiti ca despre o zana sau o printesa, daca este baiat invocati un super-erou sau un robot cu puteri exceptionale.
  • Copilul nu trebuie mintit ca nu o sa-l doara deloc, insa abordarea trebuie sa fie prietenoasa. Va puteti ciupi in joaca pentru a simula senzatia de intepatura si a se familiariza copilul cu acest mic disconfort.
  • Copiii isi exprima si regleaza emotiile cel mai usor prin joc, asadar ar fi o idee minunata sa va folositi imaginatia si sa initiati un joc in care sa simulati ceea ce stiti ca se va intampla in cabinet. Cei mici pot avea pe rand si rolul de pacient si cel de asistent sau medic. Apoi copilul poate repeta jocul cu jucaria preferata pe care o duce la analize, din dorinta de a o sti sanatoasa si ca sa se poata juca impreuna cat mai mult timp.
  • Pe timpul procedurii este bine sa i se distraga atentia copilului.
  • Cel mai important moment care va ramane in amintirea celui mic este felul in care se incheie aceasta experienta. Orice copil va fi placut impresionat sa primeasca laude si aprecieri sincere pentru rabdarea si curajul de care a dat dovada.

Echipa RECUMEDIS, va ureaza succes in aplicarea recomandarilor si va asteapta sa testati profesionalismul nostru!