0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

Importanța fierului pentru organism

Postat: 2020-06-12 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Ce este fierul și cu ce ne ajută acesta?

Fierul este un element indispensabil pentru sănătatea tuturor țesuturilor noastre. Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum și a mioglobinei. Fierul este esențial pentru producerea de energie, menținerea tonusului muscular și funcționarea optimă a organelor.

Aportul de fier trebuie să fie echilibrat, astfel încât să se țină cont de vârstă la dozare, dar și de nevoile individuale. Organismul necesită o cantitate mai mare de fier în timpul dezvoltării fizice (adolescență), al sarcinii, al alăptării sau după o sângerare masivă.

 

Cum ne afectează lipsa fierului din organism?

Carența de fier este rezultatul consumului redus de alimente ce conțin fier și al unor afecțiuni ce împiedică absorbția acestuia. Deficitul de fier are ca principală expresie apariția anemiei feriprive. Clinic, anemia se traduce prin astenie fizică, dispnee, cefalee, iritabilitate, amețeli sau pierdere ponderală.

Fierul poate fi obținut din alimente, cum ar fi carnea și în special ficatul, ouăle, peștele și legume precum soia, fasole, urzici, spanac.

Cum ne putem determina cantitatea de fier din organism?

Testul pentru sideremie se efectuează pentru măsurarea cantității de fier din sânge în scopul de a verifica în ce măsură acesta este metabolizat în organism.

 

Echipa RECUMEDIS vă așteaptă să testați profesionalismul nostru și nu uitați: Sănătatea este pe primul loc!