0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

Importanta fierului pentru organism

Postat: 2023-11-24 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Ce este fierul si cu ce ne ajuta acesta?

Fierul este un element indispensabil pentru sanatatea tuturor tesuturilor noastre. Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum si a mioglobinei. Fierul este esential pentru producerea de energie, mentinerea tonusului muscular si functionarea optima a organelor.

Aportul de fier trebuie sa fie echilibrat, astfel incat sa se tina cont de varsta la dozare, dar si de nevoile individuale. Organismul necesita o cantitate mai mare de fier in timpul dezvoltarii fizice (adolescenta), al sarcinii, al alaptarii sau dupa o sangerare masiva.

Cum ne afecteaza lipsa fierului din organism?

Carenta de fier este rezultatul consumului redus de alimente ce contin fier si al unor afectiuni ce impiedica absorbtia acestuia. Deficitul de fier are ca principala expresie aparitia anemiei feriprive. Clinic, anemia se traduce prin astenie fizica, dispnee, cefalee, iritabilitate, ameteli sau pierdere ponderala.

Fierul poate fi obtinut din alimente, cum ar fi carnea si in special ficatul, ouale, pestele si legume precum soia, fasole, urzici, spanac.

Cum ne putem determina cantitatea de fier din organism?

Testul pentru sideremie se efectueaza pentru masurarea cantitatii de fier din sange in scopul de a verifica in ce masura acesta este metabolizat in organism.

 

Echipa RECUMEDIS va asteapta sa testati profesionalismul nostru si nu uitati: Sanatatea este pe primul loc!