0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

Reciclarea medicamentelor

Postat: 2024-02-21 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Reciclare medicamente. Importanța reciclării

 

Deșeurile de medicamente reprezintă o adevărată problemă pentru mediul înconjurător, atunci când ajung să fie aruncate la gunoi sau deversate în rețeaua de canalizare.

Aruncarea acestora la întâmplare, poate duce la contaminarea solului și a pânzei freatice, cu substanțele chimice din compoziția acestora, având drept consecință punerea în pericol a mediului și a sănătății noastre.

Potrivit Ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014, medicamentele expirate, cu ambalajul deteriorat sau pe care nu le mai folosim trebuie predate farmaciilor:

“Medicamentele expirate provenite de la populaţie vor fi depuse la farmacii, oficine locale de distribuţie sau drogherii apropiate, în vederea eliminării finale, prin incinerare. Unităţile farmaceutice vor afişa la loc vizibil anunţul privind colectarea gratuită a medicamentelor expirate.”

CE FACEM CU MEDICAMENTELE EXPIRATE?

NU le aruncăm la gunoi!

NU le aruncăm în vasul de toaletă sau la chiuvetă!

Le depunem la farmacie pentru a fi distruse (nu toate farmaciile acceptă medicamentele expirate).

Medicamentele pentru chimioterapie se returnează clinicii sau medicului care le-a prescris.

 

Material realizat de Departamentul Consultanță al S.C. IAȘISTING GRUP S.R.L.      2019   |    Acest material are caracter tehnic de informare și instruire în domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, fiind avizat de către Inspecția Muncii - Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași cu avizul nr.1 din 29.09.2017 și este proprietatea IAȘISTING GRUP, marcă înregistrată nr. R075881, fiind protejat de Legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci și proprietatea intelectuală.   |   Utilizarea/multiplicarea și distribuirea neautorizată a acestuia va atrage după sine tragerea la răspundere conform legislației în vigoare.   |   Fotografiile folosite au caracter ilustrativ. Sursa: Google Images.