0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Blog

Cum ne pregătim copilul atunci când venim să îi facem analize?

Postat: 2020-08-18 - Autor: Recumedis - Categoria: Blog

Recoltarea probelor de sânge de la un copil reprezintă o problemă atât pentru părinți, cât și pentru personalul medical. În acest sens, laboratorul nostru vă recomandă să urmați pașii:

Frica de înțepături este destul de frecventă, mai ales în rândul copiilor, de aceea nu trebuie să-l ameninți niciodată „Dacă nu ești cuminte, te duc la doctor să-ți facă injecție!”.

Pregătiți-l corespunzător. Spuneți-i copilului la ce să se aștepte.

Povestiți-i pe înțelesul lui despre necesitatea de a ne cunoaște starea de sănătate. O metaforă inspirată face cât o mie de cuvinte, așa putem face apel la o comparație care să-l apropie pe cel mic de pasiunile sale. Dacă este fetiță, vorbiți ca despre o zână sau o prințesă, dacă este băiat invocați un super-erou sau un robot cu puteri excepționale.

Copilul nu trebuie mințit că nu o să-l doară deloc, însă abordarea trebuie să fie prietenoasă. Vă puteți ciupi în joacă pentru a simula senzația de înțepătură și a se familiariza copilul cu acest mic disconfort.

Copiii își exprimă și reglează emoțiile cel mai ușor prin joc, așadar ar fi o idee minunată să vă folosiți imaginația și să inițiați un joc în care să simulați ceea ce știți că se va întâmpla în cabinet. Cei mici pot avea pe rând și rolul de pacient și cel de asistent sau medic. Apoi copilul poate repeta jocul cu jucăria preferată pe care o duce la analize, din dorința de a o ști sănătoasă și ca să se poată juca împreună cât mai mult timp.

Pe timpul procedurii este bine să i se distragă atenția copilului.

Cel mai important moment care va rămâne în amintirea celui mic este felul în care se încheie această experiență. Orice copil va fi plăcut impresionat să primească laude și aprecieri sincere pentru răbdarea și curajul de care a dat dovadă.

Echipa RECUMEDIS, vă urează succes în aplicarea recomandărilor și vă așteaptă să testați profesionalismul nostru!