0232 230 332
Lun-Vin 08:00 - 17:00
Sunați acum

0232 230 332
Locatia

Iasi, Str. Mitropolit Varlaam

Covid

COMUNICAT PRIVIND MĂSURILE IMPLEMENTATE LA NIVELUL UNITĂȚII PENTRU PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRII CU COVID-19 (CORONAVIRUS)

Postat: 2020-03-18 - Autor: Recumedis - Categoria: Covid

Stimați clienți/parteneri/salariați,

În situații dificile, trebuie să fim solidari!  ,,Sănătatea este pe primul loc,” este pentru unitățile noastre un deziderat, motiv pentru care, avand în vedere faptul că începand cu data de 13.03.2020, România a intrat în ,,scenariul 3” privind infecția cu Covid-19, iar la nivel mondial a fost declarată ”pandemie de Coronavirus”, este necesar sa reconsiderăm modul de colaborare, pentru a evita răspândirea virusului.

În vederea prevenirii îmbolnăvirilor și a bolilor profesionale sau a îmbolnăvirilor în toate aspectele legate de muncă, ÎN CONTEXTUL ACTUAL, SC RED HOSPITAL SRL - Spitalul „Sf. Sava” Iași, Centrul Medical „Recumedis” Iași și Centrul Rezidențial „Sf. Anton” Iași și RECUMEDIS SRL – Cabinet de medicina Muncii și Laborator de Analize Medicale, în calitate de angajatori includ în planul de prevenire și protecție măsuri tehnice, igienico-sanitare și organizatorice, bazat pe evaluarea riscurilor, măsuri specifice pentru prevenirea riscurilor de infestare cu virusul COVID 19 și de a asigura inclusiv echipamentele individuale de protecție care să îndeplinească cerințele de securitate și sănătate în muncă specifice.

În perioada 15.03 - 30.04.2020, activitățile cu publicul, vor fi asigurate de RED HOSPITAL SRL - Spitalul „Sf. Sava” Iași, Centrul Medical „Recumedis” Iași și Centrul Rezidențial „Sf. Anton” Iași și RECUMEDIS SRL – Cabinet de medicina Muncii și Laborator de Analize Medicale,  cu următoarele precizări:

 • limitarea deplasarilor la cele strict necesare;
 • spălarea mâniilor cât mai des posibil cu apă și săpun sau igienizarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;
 • utilizarea măștilor de protecție de către persoanele bolnave;
 • evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 • evitarea atingerii nasului, ochilor sau gurii cu mâinile nedezinfectate;
 • acoperirea gurii, nasului în caz de tuse, strănut cu servetele sau in cot;
 • dezinfectarea periodică a suprafețelor de contact cu soluții pe bază de clor sau alcool;
 • interzicerea vizitelor în spital a aparținătorilor pacienților internați în secțiile unitații noastre;
 • instruirea angajaților privind normele restrictive și de igienă specifică;
 • implementarea procedurilor operaționale, a instrucțiunilor și normelor impuse de Direcția de Sănătate Publică și alte autorități competente;
 • suspendarea activității Centrului de recuperare medicala și balneofizioterapie „Recumedis” începând cu data de 18.03.2020, până la noi dispoziții.

Aceste măsuri nu sunt limitative, vor fi ajustate în funcție de evoluția situației la nivel național. De aseamenea, precizăm că aceste măsuri nu se doresc să semene panică, ci doar să ne responsabilizeze pentru a acționa în mod corect, pentru a limita o posibilă infecție cu Covid-19.

Reamintim tuturor colaboratorilor și angajaților că trebuie să respecte recomandările Ministerului Sănătății privind protecția împotriva virusului COVID-19, iar pentru informații suplimentare puteți apela linia Verde la numărul 0800800358, pusă la dispoziție de Ministerul Sănătății, disponibilă 24 de ore din 24.

         

Vă mulţumim pentru înțelegere!